Вірі Іванівні не відмовляє ні Суркіс, ні Ахметов

Середа, 18 січня 2006, 10:24

Радник президента Віра Ульянченко упевнена, що ніхто з оточення Віктора Ющенка ніколи не "узурпував" доступу до нього.

"Ніколи не було такого, щоб хтось узурпував собі право на інформацію", - сказала Ульянченко в інтерв'ю газеті "Дело".

Вона повідомила, що зустрічі президента визначаються частково самим Ющенком, а частково на щотижневих зборах заступників глави Секретаріату, керівників головних служб і радників президента.

"Доступ до кабінету не визначав і Третьяков (Олександр Третьяков був першим помічником президента)", - додала вона.

Відповідаючи на питання, чи достатньо Ющенко розібрався в газовому питанні, Ульянченко відповіла: "По-моєму, на сьогодні найбільшим і найсерйознішим газовиком у нас у країні є президент України".

Коментуючи непризначення на посаду віце-прем'єра з енергетики Віталія Гайдука, Ульянченко відзначила: "Напевно, призначення не відбулося, тому що вже 4 січня серед народних депутатів стали говорити про відставку уряду. Ви ж розумієте, наскільки це безвідповідально - призначати людину на три дні".

Ульянченко також назвала дружину президента Катерину Ющенко "прекрасно вихованою і толерантною жінкою". "Те, що Катерина Михайлівна впливова, ні в кого не викликає сумніву. Це прекрасна родина, і я впевнена, що вони як чоловік і дружина постійно обмінюються думками", - сказала радник президента.

Ульянченко також відзначила, що підтримує відносини з Ринатом Ахметовым ще з 2002 року, "з моменту, коли обговорювалося питання входження Партії Регіонів у блок "Нашої України".

"Відтоді я спілкуюся і з Азаровим, і з Януковичем, і з Ахметовим", - сказала Ульянченко.

"Починаючи десь із травня, ми з ним (Ахметовим) спілкуємося досить інтенсивно з приводу проекту, яким я займаюся, – реконструкції Софії Київської. Проект досить дорогий, знаходиться під опікою ЮНЕСКО, і Ахметов погодився його фінансувати", - додала вона.

Ульянченко також відзначила, що знайома з російським бізнесменом Вадимом Новинським. Вона сказала, що взагалі з великим бізнесом знайома ще з 2000 року по культурологічних проектах.

"Пізніше я займалася проектами, пов'язаними з лікуванням важкохворих дітей. І мені доводилося звертатися, у тому числі, і до Новинского, і до Суркіса, і до Пінчука, і до Ахметова, і до Шифріна. До речі, я тоді була в опозиції. І ніхто з них нам не відмовляв", - сказала Ульянченко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування