Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тепер Росія копає українське дно?

Середа, 18 січня 2006, 11:22

Росія проводить незаконні днопоглиблювальні роботи в українських територіальних водах.

Такі звинувачення фракції "Реформи і порядок" зачитав у середу в парламенті депутат Ігор Осташ.

Осташ розповів, що з 22 грудня 2005 року російська компанія "Земснаряд Уренгой" проводила так звані днопоглиблювальні роботи в українських територіальних водах.

За його словами, при цьому жодних погоджень з українською стороною дипломатичними канали не проводилось.

"Хронологія дій "Земснаряду" свідчить про те, що більше 10 днів ці роботи проводились з перетинанням лінії українського державного кордону, але насторожує той факт, що днопоглиблювальні роботи проводились якраз під час переговорів щодо постачання російського газу в Україну", - зауважив депутат.

Осташ висловив припущення, що це невипадковий збіг – "це виглядає як політична артпідготовка з метою впливати на їх перебіг (переговорів по газу)".

Тому, за словами Осташа, говорити про те, що українці почали "історію з маяками для нагнітання напруги в україно-російських відносинах, м’яко кажучи, не коректно".

Він зауважив, що протягом місяця українська сторона не робила жодних офіційних заяв з приводу порушення державного кордону.

"Ще одне дежа вю – свого часу російські підрозділи Чорноморського флоту вже браво марширували територією українських заповідників у всеозброєнні під час навчань, які не були погоджені з Україною, як того вимагає угода", - сказав Осташ.

Тоді, підкреслив він, російська сторона запевняла, що цього більше не повториться, проте російські морські піхотинці і надалі в такий же спосіб рухаються територією України і, за словами депутата, фактично втручаються у внутрішні справи України, виставляючи на українській землі таблички "Територія Міністерства оборони Російської Федерації".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...