Єханурову здається, що підприємствам забагато газу

Середа, 18 січня 2006, 12:47

Прем'єр-міністр Юрій Єхануров доручив міністрові палива й енергетики Івану Плачкову протягом тижня розробити заходи для економії газу, передбаченого на виробничо-технологічні потреби в газовому балансі країни.

"Прошу Плачкова за тиждень дати заходи для економії газу на виробничо-технологічні потреби", - сказав Єхануров, відкриваючи засідання уряду в середу.

Він відзначив, що передбачені на для цієї мети 7,8 млрд. кубометрів газу - "це надзвичайно велика цифра", передає Інтерфакс-Україна.

Єхануров закликав Плачкова виходити з того, що цей обсяг газу (7,8 млрд. кубометрів) повинен бути скорочений більш ніж на 10%. "Я просив би, щоб ви не обмежилися 10%, мова йде про те, щоб ви переходили все-таки на електроенергію", - підкреслив Єхануров.

Глава українського уряду також доручив Плачкову через тиждень доповісти про те, на скільки буде скорочений обсяг газу, передбаченого на виробничо-технологічні потреби.

У той же час голова правління "Нафтогазу України" Олексій Івченко повідомив, що компанія продовжить реекспортувати природний газ до країн Європи.

"У нас є експортні контракти, що діють протягом п'яти років, і ми будемо продовжувати по цих контрактах працювати на експорт", - сказав він на прес-конференції в Києві у вівторок.

Він не відповів на запитання, скільки "Нафтогаз України" планує реекспортувати газу в 2006 році, і не назвав обсяг реекспортних постачань у 2005 році.

У той же час Івченко підкреслив, що Україна закінчила 2005 рік із профіцитом балансу газу в розмірі 1,5 млрд. куб. м "вперше за останні роки".

***

"Газпром" скорочує постачання газу до Європи через сильні морози в Росії, повідомили Агентству газової інформації (АГІ) у "Газпромі".

Зокрема, скоротилися постачання газу в Угорщину, також будуть скорочуватися постачання газу й в інші країни, передає "Інтерфакс".

"Скорочення постачань супроводжується офіційними повідомленнями клієнтів з зазначенням причин", - додав співрозмовник АГІ.

"Робиться все можливе, щоб обмеження постачань газу європейським споживачам були як можна меншими, і щоб обсяги постачань газу до Європи якнайшвидше повернулося в норму", - підкреслили в "Газпромі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...