Міністр обіцяє покрити Україну інтернетом

Середа, 18 січня 2006, 13:28

Бездротовим доступом до інтернету за технологією Wi-Fi і WiMAX усю територію України можна покрити практично за півтора-два роки.

"Сьогодні є дуже могутні інвестори, які готові вкласти в це гроші і розвивати цю технологію на території України", - повідомив міністр транспорту і зв'язку Віктор Бондар на прес-конференції в Києві.

За словами міністра, у даний час усі найбільші українські провайдери, у тому числі національний оператор електрозв'язку ВАТ "Укртелеком", ведуть активну роботу по розвитку послуг доступу до інтернет.

Бондар також нагадав, що в жовтні 2005 року ТОВ "Українські новітні технології" запустило в комерційну експлуатацію першу в СНД і одну з перших у регіоні EMEA мережу бездротового широкополосного доступу до інтернет на основі технології WiMAX, що дозволить розпочати впровадження в Україні мобільних інтернет-технологій.

"Після того, як WiMAX піде по всій Україні, буде активно розвиватися Wi-Fi інтернет, тобто бездротові точки доступу до мережі", - вважає міністр.

Крім того, Бондар повідомив, що Мінтрансзв'язку попередньо обговорило з "Укртелекомом" проект по відкриттю 30-35 точок бездротового доступу до інтернет у Києві.

Планується також відкрити 50-70 таких точок по всій території країни "у найбільш важкодоступних районах, де є попит (на послуги інтернет), але немає можливості дотягти старі, тобто провідні технології".

На думку міністра, впровадження бездротових технологій дасть могутній поштовх розвитку інтернет у країні.

Wi-Fi (IEEE 802.11b) - один зі стандартів бездротового зв'язку для передачі даних стандарту 802.11b, використовує частоту 2,4 Ггц. Максимальна швидкість, що досягається за допомогою цього протоколу - 11 Мбіт/с.

Наявність Wi-Fi-зон (точок) дозволяє користувачу підключитися до точки доступу (наприклад, до офісної, домашньої або публічної мережі), а також підтримувати з'єднання декількох комп'ютерів між собою, дозволяючи обмінюватися файлами.

Стандарт IEEE 802.16-2004, також іменований як WiMAX, - передовий стандарт беспроводного зв'язку, що забезпечує широкополосний зв'язок на значні відстані зі швидкістю, порівняною з кабельними з'єднаннями.

Побудова мереж на базі технології WiMAX дозволить забезпечити широкополосний доступ до інтернет у віддалених районах, де відсутні кабельні мережі, а також організувати зв'язок між будинками й іншими об'єктами, розташованими на відстані декількох кілометрів.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
08:14
ЗСУ знешкодили ще 870 окупантів, знищили 9 танків та 21 артсистему – Генштаб
08:14
Туск закликав фермерів зупинити блокаду кордону України: "Вирішується доля війни"
07:43
CNN: США не підтримали Ізраїль, який вдарив у відповідь по Ірану
07:10
фото, відео, доповнено У Росії впав бомбардувальник-ракетоносець Ту-22М3
06:25
У Дніпрі влучання: горить багатоповерхівка, дев'ятеро постраждалих. В області загинула жінка
Усі новини...