Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Крапку по газу з Росією поставлять у суботу

Середа, 18 січня 2006, 13:55

У суботу, 21 січня, планується підписання всіх контрактів за газовою згодою з Росією і створення спільного підприємства, що буде поставляти газ в Україну.

Про це в середу повідомив журналістам після засідання Кабінету Міністрів міністр палива й енергетики України Іван Плачков.

"Є попередня домовленість про те, що в суботу планується підписання всіх контрактів, передбачених в газовій угоді між Україною і Росією", – сказав він.

За словами Плачкова, до суботи має бути підготовлений проект розпорядження Кабінету Міністрів про створення НАК "Нафтогаз України" і компанією "Росукренерго" спільного підприємства, яке, швидше за все, буде називатися не "Газтранзит", як повідомлялося раніше, а "Газенерго".

Крім того, Плачков повідомив, що на даний час сторони розглядають можливість ство-рення спільного підприємства у формі закритого акціонерного товариства.

Розпорядження, за словами Плачкова, буде підготовлено в середу, максимум, – в четвер до 12.00 для того, щоб у суботу уже вирішити "всі організаційні питання і підписати контракти на постачання необхідного обсягу газу як у 2006 році, так і до 2010 року".

При цьому Плачков висловив упевненість, що угода про постачання газу за ціною 95 доларів за 1 тис. кубометрів буде підписана на 5 років, як і було обумовлено раніше. За його словами, гарантіями України буде контракт, де будуть передбачені обсяги, ціна і терміни постачань газу.

Ціна на газ буде зафіксована в контракті безпосередньо між господарюючими суб'єктами, – створеним СП і "Росукренерго", уточнив він.

Діяльність СП буде полягати в наступному: воно купуватиме газ за ціною 95 доларів (у "Росукренерго") і буде поставляти цей газ споживачам України, повідомив Плачков.

За його словами, СП буде зареєстровано в Україні і буде працювати по законодавству України.

Плачков уточнив, що участь НАК "Нафтогаз України" у статутному фонді СП передбачене тільки грошове, ніяких інших активів, основних коштів вносити в статутний фонд не планується. Розмір статутного фонду СП ще остаточно не визначений, сказав він.

Крім того, Плачков висловив впевненість у тому, що Антимонопольний комітет дасть згоду на створення даного спільного підприємства. "Вважаю, що цей контракт корисний і його потрібно підписувати", – сказав він.

"Інтерфакс-Україна", Обком, УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування