Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головатий послав Литвина в стійло і порадив Кравчуку не відривати "рукавичку"

Середа, 18 січня 2006, 14:07

Міністр юстиції Сергій Головатий рекомендує Верховній Раді повернутися в рамки своїх конституційних повноважень.

Таку пораду він дав парламенту на прес-конференції в середу, повідомляє Ліга. 

"Щоб орган, що вийшов за рамки конституційного правопорядка, ввійшов у своє стійло", - сказав міністр.

"Литвин говорив: "Ми міністра юстиції поставимо на місце". Ні! Литвин нехай стане на місце, визначене йому Конституцією", - сказав Головатий.

Головатий підкреслив, що "процедуру імпічменту президентові, звичайно, можна ініціювати, але на даний момент вона не визначена законодавчо".

"Тому всі розмови про це на сьогоднішній день не більш, ніж політичні ігри", - сказав міністр.

Згадавши, що про можливості імпічменту говорив лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук, Головатий сказав: "Кравчук забув "Blasco". От відповідь на імпічмент президента. Кравчук нехай згадає "Blasco", а потім буде відкривати... рукавичку".

Як відомо, у свій час комітет "Антимафія" встановив, що в 1993 році наказом президента Леоніда Кравчука Чорноморське морське пароплавство (на той час, найбільше у світі) було перетворено на акціонерну судноплавну компанію "Бласко".

У результаті цього почався активний продаж судів. Незабаром нібито на рахунок сина президента Кравчука — Олександра, була переведена від "Бласко" у швейцарський банк "Schweіzerіsche Volksbank", у різних валютах, сума — один мільйон 300 тисяч доларів США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування