У Ющенка ще залишився час на розмови

Середа, 18 січня 2006, 15:00

Президент Віктор Ющенко закликає політичні сили і представників влади до діалогу, який би сприяв політичній стабільності в Україні.

"Я переконаний, що сьогодні необхідний тісний діалог, що прямо впливає на політичну стабільність в Україні", - сказав він, відкриваючи засідання Ради національної безпеки й оборони в середу в Києві.

Президент підкреслив, що останні події, що відбулися в Україні, починаючи з газової проблеми і закінчуючи "незаконною відставкою уряду", чинять "неконструктивний вплив на внутрішню ситуацію в Україні".

Ющенко відзначив, що "є час домовитися".

Він повідомив, що на першому в цьому році засіданні РНБО будуть розглянуті 4 питання - одне організаційне, а три відносяться до "ключових і актуальних питань сьогоднішнього дня".

Президент підкреслив, що питання дуже серйозні і вимагають "самої доскональної політичної реакції членів РНБО".

За словами Ющенка, на засіданні запропоновано розглянути питання про загострення суспільно-політичної ситуації і нейтралізацію зовнішнього впливу на політичні й економічні процеси в Україні.

"Ситуація виглядає в такий спосіб: або політичні сили, інститут президента, парламент, уряд усвідомлюють відповідальність і займуть державну позицію, або частина з цих інститутів буде проводити політику, що, на мій погляд, не відповідає державним національним інтересам України", - сказав Ющенко.

"Я це тримаю поки в дужках з надією на одне - є час домовитися, емоції відвести вбік і говорити розумно", - додав він.

У засіданні РНБО також беруть участь прем'єр Юрій Єхануров, спікер Володимир Литвин, секретар РНБО Анатолій Кінах, керівник секретаріату президента Олег Рибачук, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, голова Верховного суду Василь Маляренко, генпрокурор Олександр Медведько, глава Служби безпеки Ігор Дріжчаний, голова Національного банку Володимир Стельмах.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News