Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росії не сподобалися тексти на Марсі про інтервенцію військ в Україну

Середа, 18 січня 2006, 16:10

Головне командування Військово-морського флоту Росії розцінило як провокацію поширення в Криму листівок антиросійського змісту.

Помічник головкому ВМФ РФ капітан 1 рангу Ігор Дигало від імені головного командування флоту заявив у середу, що "поширення листівок з таким змістом є провокацією, направленою на загострення напруженості в регіоні".

"Інформація, надрукована на обох сторонах листівок - чиста неправда і вимисел, що ставить перед собою ціль розпалити ворожнечу між двома державами в районі базування Чорноморського флоту", - сказав він.

Заява главкомату ВМФ пов'язана з повідомленнями про те, що в Генічеську (Херсонська область) поблизу об'єкта гідрографічної служби ЧФ станції "Марс-75" поширюються листівки, у яких повідомляється про нібито підготовку введення в деякі населені пункти України російських військ.

Зокрема, листівки поширюються й у КПП станції "Марс-75".

Автори листівок стверджують, що Росією "прийняте рішення про введення на територію Малоросії-України обмеженого контингенту російських військ і спецпідрозділів з метою встановлення контролю над життєво важливими для Росії газовими трубопроводами".

При цьому в листівці зображена карта "контролю" російськими військами лінії газопроводу на території України.

У той же час українські комуністи провели пікети в маяків гідрографічної служби Чорноморського флоту в Ялті перед воротами ялтинського порту і на мисі Сарич.

Пікетники в кількості 50 осіб виступали за повернення Ялтинського маяка до складу ЧФ. У руках вони тримали плакати з написами: "Ганьба помаранчевим!", "Поверніть Росії маяк!", "Не сваріть нас з Російською Федерацією!".

Перший секретар ялтинського комітету Компартії України Олександр Корабейніков очолив пікет проведений у воріт маяка гідрографічної служби ЧФ на мисі Сарич.

Він повідомив журналістам про плани проведення подібних акцій у всіх об'єктів Чорноморського флоту "аж до позитивного рішення питань по приналежності маяків".

Коробейніков заявив: "Ми категорично проти погіршення відносин з Російською Федерацією, розпалення антиросійської істерії. Ми цивілізовані люди і, як цивілізовані люди, підтримуємо союз з Росією, надання російській мові статусу державної. Ми за возз'єднання України з Росією".

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування