Ющенко не хоче пристрастної зустрічі з Литвином

Середа, 18 січня 2006, 17:49

Президент Віктор Ющенко вважає, що спільне засідання Верховної Ради з урядом за участю президента має сенс лише у випадку, якщо воно буде конструктивним.

"Українське суспільство чекає від цього засідання конструктивного діалогу між представниками гілок влади, їхньої консолідованої позиції, результативного пошуку компромісу, а не обміну передвиборчими пристрастями та емоціями", – сказав Ющенко під час засідання Ради нацбезпеки і оборони у середу.

Ющенко підкреслив, що єдиним шляхом виходу з конфлікту щодо відставки уряду Юрія Єханурова в політичній і правовій площині має бути розгляд цього питання в Конституційному Суді.

Тому глава держави наполягає, щоб на спільному засіданні було приведено до присяги суддів КС, відзначає прес-служба президента.

Ющенко також наголосив, що це засідання парламенту має проходити у відкритому режимі, щоб суспільство з перших вуст почуло позицію керівництва держави.

Президент висловив готовність виголосити свій план взаємодії між гілками влади на час виборчої кампанії і сподівається, що інші сторони готові до діалогу, пошуку компромісу і керуватимуться в цьому процесі інтересами держави й суспільними настроями, а не передвиборчими пристрастями.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування