Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Газенерго" лобіюватиме російські інтереси?

Четвер, 19 січня 2006, 09:22

Спільне підприємство, яке планують створити компанії "Нафтогаз України" та "РосУкрЕнерго", діятиме на українському ринку виключно в інтересах Росії.

Так експерти коментують наміри урядовців підписати наприкінці нинішнього тижня угоду про заснування СП "Газенерго", передає радіо "Німецька хвиля".

"Рішення нав’язане нам з боку Росії, оскільки ми маємо ділитися прибутками від продажу газу всередині країни. НАК "Нафтогаз України" втрачає 50 відсотків прибутків", - вважає директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Саприкін.

На його думку, поява на українському ринку спільного підприємства, яке займатиметься постачанням газу безпосередньо споживачам, найбільше загрожує вітчизняним виробникам.

За його словами, деякі промислові підприємства можуть не впоратися з новою ціною на паливо і за борги ризикують перейти у власність новоствореного українсько-російського підприємства "Газенерго".

Крім того, на думку експерта, урядовці не пояснили, навіщо Україні знадобився російський посередник і на внутрішньому ринку.

Тим часом міністр палива й енергетики в колишньому уряді прем’єра Ющенка Сергій Єрмілов у середу заявив про корупційний підтекст підписаної газової угоди, за яку відповідальний і глава держави.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування