Соратник Ющенка кличе його до себе

Четвер, 19 січня 2006, 10:50

Один із лідерів "Нашої України" Микола Катеринчук вважає, що президент Віктор Ющенко може у четвер прийти до парламенту, для того, щоб розблокувати роботу Конституційного суду.

"Я думаю, що президент прийде з метою, щоб судді КС, обрані з’їздом суддів та призначені главою держави, змогли скласти присягу", - сказав Катеринчук журналістам.

За словами депутата, ця присяга "є важливішою за політичну конфронтацію, яка склалася між президентом і парламентом".

Катеринчук зазначив, що після присяги КС зразу зможе почати свою роботу і розгляне питання правомірності голосування за відставку уряду Єхануровова. Також КС займеться питанням імунітету депутатів місцевих рад.

Водночас Катеринчук не знає, чи прийде Ющенко до парламенту, оскільки, за його словами, він востаннє спілкувався з президентом влітку минулого року.

У свою чергу керівник фракції "Наша Україна" Микола Мартиненко сказав, що "знаходженню порозуміння між президентом і парламентом заважає рішення про відставку уряду, а також нескладання присяги суддями КС".

Об 11:30 в парламенті почалося засідання погоджувальної ради, де мають бути розглянуті питання виходу з політичної кризи.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування