Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вибори депутатів затягнуться

Четвер, 19 січня 2006, 11:16

Верховна Рада збільшила час для голосування на парламентських виборах з 8:00 до 20:00 на з 7:00 до 22:00.

За прийняття відповідного закону про внесення змін у закон "Про вибори депутатів" проголосували 249 парламентарів, повідомляє Ліга.

Раніше з проханням змінити час для голосування з 8:00 до 20:00 на з 7:00 до 23:00 до депутатів звернувся голова ЦВК Ярослав Давидович.

За його словами, збільшення часу для голосування пояснюється тим, що під час попередніх виборів багато виборців не змогли проголосувати у зв'язку з тим, що виборчі дільниці закривалися о 20:00.

За словами голови ЦВК, більшість таких випадків було зафіксовано у великих містах.

При цьому Давидович закликав депутатів не боятися, що через збільшення часу голосування може затягтися процес підрахунку голосів.

За словами Давидовича, у зв'язку з великою кількістю суб'єктів виборчого процесу - 45, попередні результати в ЦВК від територіальних комісій надійдуть не раніше, ніж через добу.

Давидович прогнозує, що підрахунок голосів буде відбуватися на місцях не менше, ніж дві доби.

При цьому Давидович продемонстрував депутатам зразок виборчого бюлетеня, довжина якого дорівнює 80 см. Він також уточнив, що кожному виборцеві на руки буде видано по 5 бюлетенів такого ж розміру - у тому числі, для голосування за депутатів місцевих рад.

"Виборець буде одержувати на руки по п'ять рушників, тільки не вишитих", - пожартував голова ЦВК.

Також Давидович звернувся з проханням підтримати законопроект про внесення змін до закону "Про вибори депутатів", яким пропонується надати виборчим комісіям право включати громадян у списки виборців у день голосування за рішенням суду. Однак Верховна Рада не підтримала цю пропозицію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...