Співвласник РосУкрЕнерго насправді ним не володіє

Четвер, 19 січня 2006, 11:22

Raiffeisen Investment A.G. (Австрія) є лише номінальним власником акцій RosUkrEnergo A.G. (Швейцарія), а основними акціонерами компанія є ARosgas Holding A.G. (Швейцарія) і CENTRAGAS Holding A.G. (Австрія).

Така інформація міститься в матеріалах, підготовлених апаратом голови комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики і ядерної безпеки Андрія Клюєва, і розданих учасникам засідання комітету в середу.

Згідно з цими матеріалами, статутний фонд RosUkrEnergo поділений на 1000 акцій, що розподілені в такий спосіб: ARosgas Holding - 500 акцій, CENTRAGAS Holding - 498 акцій, Вольфганг Пучек - 1 акція, Йорг Віндбіхлер - 1 акція. При цьому Raiffeisen Investment є номінальним власником 998 акцій.

Відповідно до матеріалів, підготовленим апаратом Клюєва, НАК "Нафтогаз України" і RosUkrEnergo у 2004 році підписали контракт про обсяги й умови транзиту газу через територію України на період з 2005 по 2030 роки, а також контакт на збереження газу в підземних сховищах України на цей період.

Ставка плати за транзит була визначена на рівні $1,09375 за 1 тис. куб. м на 100 км відстані, ставка плати за накачування, збереження і добір газу з підземних сховищ - на рівні $2,25 за 1 тис. куб. м., обсяг транзиту на весь контрактний період - 270 млрд. куб. м, обсяг збереження - 250 млрд. куб. м.

Як повідомлялося, представники "Нафтогазу України" і "Газпрому" стверджують, що засновниками RosUkrEnergo є Газпромбанк (РФ) і Raiffeisen Investment. Російська й українська сторони останнім часом неодноразово заявляли про зацікавленість входження "Нафтогазу України" до складу акціонерів RosUkrEnergo.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
Усі новини...