Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин готовий до присяги, але не до кінця

Четвер, 19 січня 2006, 13:01

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин готовий до складання присяги суддями Конституційного суду, але за умови гарантій, що депутати не будуть блокувати трибуну.

Про таку позицію Литвина, висловлену під час погоджувальної ради, повідомив його прес-секретар Ігор Сторожук.

Він додав, що Литвин підтвердив депутатам вимогу президента Віктора Ющенка щодо присяги, однак при цьому спікер додав, що не було рішення РНБОУ в тій ультимативній формі, як його напередодні оголосив Анатолій Кінах.

За словами Сторожука, під час наради сторони висували взаємні пропозиції, які можуть наблизити до компромісу.

Зокрема, це складення присяги суддями КС, обрання Верховною Радою своєї частини суддів, звільнення деяких урядовців, відпустка на час виборів для міністрів та губернаторів, які балотуються до парламенту.

Також під час погоджувальної ради прозвучала пропозиція скасувати постанову про відставку уряду або відкласти момент вступу її в дію.

Крім того, на нараді звучали пропозиції проголосувати закони про президента, про Кабінет міністрів та про регламент, а також фракція БЮТ поставила вимогу ухвалити спеціальну постанову парламенту про загрозу національній безпеці, яка передбачає скасування газових домовленостей, відставку керівництва паливно-енергетичного комплексу та направлення до "Нафтогазу" експертів рахункової палати.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування