Постраждалі журналісти вимагають від президента суду

Четвер, 19 січня 2006, 16:43

Національна спілка журналістів вимагає від президента Віктора Ющенка притягнути до кримінальної відповідальності осіб, які "насильницьким шляхом перешкоджали доступу журналістів до зали судового засідання у справі Гонгадзе".

Також від президента та органів прокуратури вимагають "ініціювати дисциплінарне провадження проти судді Ірини Григор'євої, яка не забезпечила належну реалізацію основ судочинства при розгляді справи Гонгадзе", йдеться у заяві спілки.

"Недопущення журналістів до судових слухань у справі Гонгадзе та насильницьке перешкоджання доступу журналістів до зали суду становлять брутальне порушення міжнародного та національного права, а також основ суддівської етики", - йдеться у повідомленні.

Також журналісти нагадують, що "перешкоджання законній професійній діяльності журналістів є кримінально караним діянням – злочином".

Як відомо, під час першого судового засідання у справі журналіста Георгія Гонгадзе, 19 грудня 2005 року, журналісти не були допущені до залу суду.

Під час другого засідання, 9 січня 2006 року, журналістам довелося прориватися у приміщення суду силоміць, оскільки їх не впускали в приміщення, пояснюючи це замалим розміром зали.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування