Івченко не злякався популістів з нового блоку

Четвер, 19 січня 2006, 17:44

Голова "Нафтогазу України" Олексій Івченко вважає, що рішення Верховної ради про відставку міністрів юстиції і палива та енергетики не матиме правових наслідків.

Такий коментар щодо рішення парламенту про звільнення із займаних посад міністра юстиції Сергія Головатого, міністра енергетики Івана Плачкова та висловлення недовіри самому Івченку передає прес-служба "Нашої України".

"На сьогодні парламент не має жодних повноважень щодо відставки чи призначення Голови правління НАК "Нафтогаз України", оскільки ми є господарюючим суб’єктом і ВР жодним чином не пов’язана з нашими кадровими питаннями", - сказав він.

"Що ж стосується відставки окремих міністрів і уряду в цілому, то і в цьому випадку парламент не може ані відправити уряд у відставку, ані призначити новий", – наголосив глава "Нафтогазу".

"Тому це можна назвати виключно популістським голосуванням деяких політичних сил, які намагаються таким чином продемонструвати, що їхні рейтинги не зменшуються, хоча насправді це не так", - додав Івченко.

"Загалом же чергове голосування у Верховній Раді показує, що утворився новий блок Литвина, Януковича, Тимошенко і блоку "Не Так". Побажаємо ж їм перспективної політичної діяльності. А народ України оцінить по заслугах діяльність кожної політичної сили і кожного політичного діяча", – переконаний Івченко.

У той же час секретар Ради нацбезпеки й оборони Анатолій Кінах заявив, що передбачені в тристоронній угоді між "Нафтогазом", "Газпромом" і RosUkrEnergo контракти буде підписувати Плачков.

Про це він заявив в ефірі телеканала "Тоніс" у четвер увечері, передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому він відзначив, що рішення парламенту про звільнення Плачкова, "безумовно, внесе сум'яття" у хід переговорного процесу.

"Але ми зробимо все, щоб захистити національні інтереси", - сказав Кінах. Секретар РНБО також виключив будь-який інший варіант розвитку ситуації.

Як відомо, 19 січня Верховна Рада звільнила в. о. міністра палива й енергетики Івана Плачкова та в. о. міністра юстиції Сергія Головатого і висловила недовіру голові правління НАК "Нафтогаз України" Івченку, що має спричинити його звільнення Кабінетом міністрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування