США вважають, що Європа згодувала російському газу українську демократію

П'ятниця, 20 січня 2006, 10:29

Європа "була і донині залишається куди більш зацікавленою в російському природному газі, ніж в українській демократії".

Таку думку висловила "The New York Times" у своїй редакційній статті, опублікованій на Иносми.ру.

"Під час української так званої "Помаранчевої революції" багато хто на Заході бачили в Україні в основному те, що хотіли бачити: народ, що піднявся проти корупції, маніпульованої політики і грубого російського тиску заради того, щоб піти назустріч демократії, вільним ринкам і Заходу", - йдеться в статті.

"Ющенко, що пережив підлий замах на своє життя, і його неодмінний супутник, Юлія Тимошенко, були зірками цієї революції. Російський президент Володимир Путін був тим лиходієм, що замислював позбавити український народ свободи", - пишуть редактори.

На їхню думку, "чого Захід волів не помічати, так це, що Ющенко в більшій мері технократ, ніж вождь, і що Тимошенко була в кращому випадку тактичним союзником, чиї підозрілі статки і популістська політика обов'язково повинні були увійти в конфлікт із наполегливим прагматизмом Ющенка".

"Багато хто на Заході вирішили не зважати на той факт, що Україна, подібно більшості інших колишніх радянських республік, залишається тісно переплетеною з Росією та іншими республіками", - зазначається в статті.

"В Україні половина жителів як і раніше тісно ототожнює себе з Росією як етнічно, так і духовно. А тому було наївним думати, що Ющенко може самотужки перевести Україну на західну орбіту", - додається в матеріалі.

На думку редакторів, "після 15 років процес демонтажу радянської держави усе ще не завершено, а політика усе ще в основному залишається неприкритою боротьбою за владу, у якій беруть участь незліченні гравці і союзи".

"В Україні тисячі кандидатів і 45 партій ведуть запеклу боротьбу за 450 місць у Верховній Раді. Типово і передбачувано, що нинішні депутати накинулися на Ющенка за те, що їх змусили погодитися на збільшені вдвічі ціни на російський природний газ", - йдеться в статті.

"Як це не дивно, але Путін домагається того, що не вдалося Ющенку. Караючи Ющенка за його спроби відтягнути Україну від Росії, Путін відштовхує Україну від Росії", - резюмує "The New York Times".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News