Піскун розповів, як дружина губернатора при Ющенку займалася "рекетом"

П'ятниця, 20 січня 2006, 10:35

Екс-генпрокурор Святослав Піскун заявляє про сильний тиск на спікера Верховної Ради Володимира Литвина у зв'язку з відставкою уряду.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна, опублікованому в п'ятницю.

"Ми (з Литвином) обговорювали ситуацію з відставкою уряду. Мені здається, йде дуже сильний тиск на Володимира Михайловича", - розповів Піскун.

На питання, чи сам Литвин йому про це розповів, Піскун відповів: "Я не передаю зміст особистих розмов. Але мені здалося, що він дуже серйозно переймається ситуацією в країні. І він не хоче загнати її в глухий кут".

Він також розповів, що повідомляв президенту про те, що прокуратурою "була порушена кримінальна справа проти дружини губернатора, яка займалася рекетом, а фірма, яку "кришував" губернатор, одержала 183 мільйона у зв'язку з незаконним відшкодуванням ПДВ у цій області".

"Прокурор порушив справу, я звітував про це президенту і сказав, що цього губернатора потрібно знімати, а потім притягати до кримінальної відповідальності, тому що він є організатором злочинного угруповання", - розповів Піскун.

"Президент мені відповів дуже просто: "Зберемо губернаторів, порадимося". Їх зібрали, мене запросили. Губернатор цей виступив і сказав, що прокурор області – бандит, погано працює і пов'язаний з бандитами. Президент порадив мені змінити прокурора області. От і все", - сказав він.

"Виходить, тим, хто поруч із президентом, можна хабарничати, крастися, використовувати транспорт, організовувати фіктивні підприємства, повертати ПДВ мільйонами і мільярдами, як це робить Кирєєв (глава Державної податкової адміністрації), а ті, хто не був у цьому оточенні, – їм не можна нічого", - сказав він.

За словами Піскуна, він направляв Ющенку доповідну записку "про розкрадання Киреєвим 300 мільйонів".

"Я почав активно працювати проти оточення президента, у серпні. Я почав давати правову оцінку матеріалам, що з'являлися в прокуратурі. Люди боялися, я ж говорив, що цим треба займатися і відкрити очі президентові!" – сказав він

"Наприклад, звідки президент може знати, де його дружина взяла літак на його інавгурацію? А що? Вона ж могла йому не сказати. Або, наприклад, звідки президент може знати, що його брат від когось якісь гроші одержував? Вони ж не однією родиною живуть. Я упевнений, що він не знав, інакше йому треба було б давно виїхати з цієї країни", - сказав Піскун.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування