Литвин не хоче заклинань Ющенка, бо у всіх різні колони

П'ятниця, 20 січня 2006, 11:21

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин заявляє, що парламент став центром політичного життя України.

Про це він сказав з трибуни Верховної Ради у п’ятницю, закриваючи VІІІ сесію.

"За всього розкиду емоцій, суджень і висновків, які викликала нинішня сесія в українському політикумі та суспільстві, принаймні один з цих висновків виглядає незаперечним і спільним для нас усіх: саме Верховна Рада стала реальним і впливовим центром політичного державного життя", - сказав Литвин.

Водночас спікер зазначив, що сьогодні існують "неоднозначні думки та оцінки" діяльності Верховної Ради.

"Я думаю, що ми всі – одні більші, інші менше – додаємо для того, щоб Верховна Рада оцінювалася критично, але, думаю, загалом, це критична оцінка нашого суспільного життя", - сказав він.

За словами Литвина, депутатам потрібна "перерва, щоб зупинитися, осмислити те, що відбувається в українському політикумі, утриматись від ярликів, від намагань якомога дошкульніше сказати про опонента".

"Нам потрібно провести цивілізовано вибори і підготуватись до виборів не шляхом заклинань і запевнень, що буде відсутній адмінресурс, а просто виключити можливості цього адмінресурсу", - сказав він.

"Головне, щоб ми не перебирали один в одного право і не стверджували монополію на патріотизм", - додав Литвин.

За його словами, після президентських виборів Україна була "гарно скроєною, але погано зшитою", але влада за останній рік не зробила нічого, щоб "зшити" Україну.

"Я хотів би, щоб ми закликали до порозуміння, до того, що нам потрібно відмовитися від про позицій і закликів, які пропонують лише видовища замість хліба і призведуть до роз’єднання України", - сказав Литвин.

Водночас спікер зазначив, що Верховна Рада "намагалася робити свою справу, і робила її непогано".

Литвин також наголосив на відсутності співпраці між Верховною Радою та виконавчою владою.

"Відсутність співпраці, яку нам спочатку нам нав’язували, а тепер взагалі нічого не хочуть робити. Ми рухаємося різними колонами, і суспільство живе за своїм вектором, зіткнення відбуваються лише на вулицях, як це було рік тому", - сказав він.

"Нам не потрібно революцій, нам не потрібно шукати збурень і сподіватися, що на хвилі революцій ми можемо здобути підтримку людей. Це неправильний шлях. Революції ніколи не робили щасливими, принаймні найближчі десять років після того, як вони відбувалися", - додав Литвин.

На завершення своєї промови спікер побажав депутатам "успіхів у виборчій кампанії".

"Я вважаю, що ми забезпечимо політичний діалог у суспільстві під час проведення парламентської кампанії і ми забезпечимо виконання Верховною Радою її не менш важливої функції – законодавчої", – сказав Литвин.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування