Головатий вирішив, що його знову звільнили, тому що депутатів покарав Бог

П'ятниця, 20 січня 2006, 11:28

Міністр юстиції Сергій Головатий і після повторної відставки Верховною Радою вважає себе міністром.

Про це він заявив у середу ввечері в прямому ефірі телеканалу "Тоніс", передає Ліга.

Відповідаючи на питання ведучого, який тепер у нього статус, Головатий сказав: "Такий самий, як називався він, починаючи з 6 жовтня, коли мене указом президента призначили на посаду міністра юстиції. Так само ця посада називається і сьогодні, і це є єдино можливим і єдино вірним юридично моїм статусом".

Він підкреслив, що це стосується не тільки його статусу, але і статусу його колег, членів Кабінету міністрів.

За словами Головатого, депутати при відставці уряду посилаються на положення нової Конституції, однак звільнення міністрів з посад не належить до компетенції Верховної Ради.

Ці зміни в Конституцію можуть діяти тільки тоді, коли Верховна Рада призначить своїх міністрів за поданням прем'єр-міністра.

"Що їм ще потрібно? - запитав він. "Їм мало одного разу, необхідно, щоб двічі був відправлений у відставку, тричі, скільки разів парламент буде ухвалювати постанову?"

Головатий також заявив, що не мав права втручатися в газові переговори, тому причина його відставки з посади міністра юстиції є необґрунтованою.

Коментуючи сформульовану депутатами причину його повторної відставки в четвер, Головатий сказав: "Це можна окреслити двома-трьома характеристиками. У народі кажуть, що якщо Бог хоче людину покарати, то він її позбавляє розуму. Це така ж ситуація".

Головатий додав, що його можна було б критикувати або звільняти, якби він, перебуваючи на посаді міністра, втручався в діяльність комерційних структур.

При цьому він відзначив, що "Нафтогаз" є суб'єктом господарювання, і міністр юстиції не має права втручатися в комерційні контракти. "І тому мені висувати претензії, що я не втрутився в процес укладення комерційних контрактів, немає сенсу. Це мені заборонене законом", - сказав Головатий.

При цьому він сказав, що може брати участь у процедурі укладення міждержавних і міжурядових договорів. До комерційних контрактів він як міністр жодного стосунку не має, якщо не одержував доручення від президента або прем'єра зробити експертний висновок. Головатий при цьому додав, що такого доручення він не одержував.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...