ПІНЧУК ОСТАТОЧНО ВТРАТИВ СВІЙ ГОЛОВНИЙ ЗАВОД

П'ятниця, 20 січня 2006, 11:41

Колегія суддів Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України відмовила в задоволенні скарги за винятковими обставинами ВАТ "Нікопольський завод феросплавів".

Таким чином, своєю постановою від 20 січня суд підтвердив незаконність продажу 50% плюс 1 одна акція НЗФ консорціуму "Придніпров'я".

В постанові суду наголошується, що ВСУ відмовив в задоволенні скарги, оскільки рішення Вищого господарського суду України і Київського апеляційного господарського суду, які вимагав відмінити у своїй скарзі Нікопольський феросплавний, не порушували прав заводу.

Дана постанова ВСУ оскарженню не підлягає.

У той же час промислово-фінансовий концерн "Придніпров'я" має намір оскаржити в Європейському суді відмову Верховного Суду задовольнити скаргу ВАТ "Нікопольський завод феросплавів", заявив адвокат ПФК Олексій Рєзніков.

"Із завтрашнього дня ми починаємо готувати проект заяви в Європейський суд у Страсбурзі", - зазначив він і підкреслив, що в його сторони є всі підстави виграти цю справу.

Як відомо, консорціум "Придніпров'я", близький до корпорації "Інтерпайп", 26 травня 2003 року придбав 25-відсотковий держпакет НЗФ на приватизаційному конкурсі. 15 серпня 2003 року консорціум "Придніпров'я" придбав ще один 25-відсотковий плюс 1 акція пакет, сплативши 205,5 млн. грн. за кожний з придбаних пакетів.

Результати конкурсу були розкритиковані як такі, що порушують конкурентне законодавство і в 2005 році визнані судом недійсними.

Вищий господарський суд України 26 серпня 2005 року підтвердив рішення Київського господарського суду, а також Київського апеляційного господарського суду про те, що приватизація 50% плюс 1 акції НЗФ була проведена з порушенням законодавства, і акції НЗФ мають бути повернені в держвласність.

Під контролем "Інтерпайпу" (який контролює "Придніпров'я") перебувають близько 73% акцій НЗФ, група "Приват" контролює близько 26% акцій.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News