Тимошенко перемогла "Україну молоду" частково

П'ятниця, 20 січня 2006, 12:37

Позов лідера БЮТ Юлії Тимошенко проти газети "Україна молода" був частково задоволений Шевченківським судом, а газета звертатиметься до Апеляційного суду для оскарження цього рішення.

Про це пише газета "Україна молода" в п’ятницю.

Суд зобов'язав газету надати Тимошенко можливість опублікувати її відповідь на інтерв'ю російського опозиційного політика, одного з чільників Демократичного партії Росії Івана Старікова, який у номері "України молодої" за 5 січня поділився своїми оцінками про ймовірні домовленості Тимошенко з російським президентом Володимиром Путіним.

Водночас суд не визнав дії "України молодої", "яка просто оприлюднила думки одного з політиків", незаконними, про що просила позивачка.

В той же час газета відзначає, що після публікації інтерв’ю зі Стариковим, до редакції "не надходило жодних прохань від представників лідера БЮТ з проханням відповісти".

Газета зазначає, що про позов дізналася лише 17 січня. Як зазначає видання, під час розгляду справи вони довідались, що мовляв відмовила Тимошенко у її праві на відповідь, після чого вона й була нібито змушена звернутися до суду.

Як розповів її адвокат Володимир Макар, уже наступного дня після публікації на адресу "України молодої" від імені Тимошенко був відправлений лист, де містилося прохання надати їй площу для відповіді.

Як зазначає видання, 7 січня після нiбито відправленого листа сторона Тимошенко направила позов до суду.

"Пан Макар пояснював таку "логіку" дій тим, що вони боялися не встигнути із подачею позову, бо, згідно із законом "Про вибори народних депутатів", скарга до суду подається протягом п'яти днів після вчинення дії суб'єктом оскарження, тобто виходом в "УМ" інтерв'ю Старикова", - зазначає видання.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування