Ющенко хотів політати над зоною конфлікту з Путіним

П'ятниця, 20 січня 2006, 16:20

Президент України Віктор Ющенко планував облетіти акваторію коcи Тузла на гелікоптері.

Про це повідомив на брифінгу в п’ятницю заступник голови секретаріату президента Анатолій Матвієнко.

"Президент занепокоєний, що роботи прискорюють течію між материковою частиною Росії та островом Тузла, що розмиває і знищує берег Тузли", - сказав він.

Матвієнко відзначив, що президента щодня інформують про цю ситуацію, цього тижня він планував відвідати Крим і облетіти на вертольоті Тузлу.

"Президент володіє цією ситуацією, сьогодні ця проблема є предметом двосторонніх контактів і переговорів", - сказав Матвієнко.

Він також відзначив, що в бюджеті на 2006 рік передбачено кошти на роботи щодо спорудження берегових укріплень на острові Тузла.

Зі свого боку МЗС РФ передав представнику посольства України ноту, де висловлює здивування стосовно публічно висловлених обвинувачень у порушенні "українських територіальних вод" і "суверенітету України" у зв'язку з роботою російського земснаряду в Керченській протоці.

"Було підкреслено, що в акваторії Керченської протоки державного кордону не існує, а його правовий статус є предметом переговорів, що проводяться на основі Договору про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки", - повідомляє МЗС РФ.

Крім того, повідомляє МЗС Росії, "звернено увагу на те, що, як це випливає з останніх заяв української сторони і переданої раніше ноти, Керченська протока вже як би розмежована в односторонньому порядку".

"Такі дії Києва, що здійснюються під час переговорів щодо правового статусу протоки, суперечать загальноприйнятим нормам міжнародного права, ставлять під загрозу досягнення остаточної угоди і відкидаються російською стороною", - підкреслює російське МЗС.

ICTV, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування