Головатий подякував депутатам за те, що в нього забрали обов'язки

П'ятниця, 20 січня 2006, 16:47

Міністр юстиції Сергій Головатий заявляє, що його звільнили від виконання обов'язків міністра юстиції, залишивши при цьому усі права.

Про це він заявив на прес-конференції в п'ятницю, передає Ліга.

Головатий нагадав, що спочатку в проекті постанови Верховної Ради не передбачалося звільнення Головатого з посади міністра юстиції.

Він сказав, що перший заступник спікера Верховної Ради Адам Мартинюк "з голосу" поставив на голосування пропозицію звільнити Головатого "від виконання обов'язків міністра".

"А я кажу, так, дякую. Нарешті в мене не буде обов'язків, залишаться тільки права. Блін! І я не буду ходити у Верховну Раду, тому що в мої обов'язки не входить йти доповідати якийсь закон... Я радий, що мене звільнили від виконання обов'язків, залишивши усі права", - сказав Головатий.

При цьому він додав, що парламент не мав підстав звільняти його.

Він нагадав, що причина сформульована як "незабезпечення міністром юстиції розгляду суперечки між НАК "Нафтогаз України" і РАО "Газпром" в Арбітражному суді Стокгольма".

"До чого тут міліція, якщо грім порося убив?", - сказав Головатий, додавши, що, по-перше, не має жодного стосунку до зазначеного питання, а, по-друге, і суперечки як такої не було між "Нафтогазом України" і "Газпромом", щоб її розглядати в Стокгольмському суді.

Головатий заявив, що і прем'єр, і він як міністр юстиції будуть працювати на своїх посадах до формування нового складу Кабміну за результатами парламентських виборів. Глава Мін'юсту припускає, що це буде не раніше, ніж наприкінці травня - початку червня.

Відповідаючи на питання журналіста, чому все-таки Верховна Рада діє таким чином, якщо на те немає законних підстав, Головатий сказав: "Це балдьож, сп'яніння. Ну, хочеться погратися у владу, але ці ігри дуже "чреваті".

Міністр вважає, що зараз в Україні склалася ситуація двовладдя. За його словами, зараз у нашій державі ситуація, коли "розв'язані руки і нема кому їх зв'язати", пояснивши, що просто на сьогодні немає "інституту стримування".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування