Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Плачков створить газове СП, а потім доредагує його

П'ятниця, 20 січня 2006, 17:02

Кабінет міністрів на засіданні в п'ятницю прийняв розпорядження про створення україно-російського спільного підприємства з реалізації газу українським споживачам, однак його редакція буде доопрацьована.

Про це повідомив міністр палива й енергетики Іван Плачков в інтерв'ю журналістам у п'ятницю в Києві.

Він повідомив, що статутний фонд СП складе 5 млн. грн., що порівну внесуть НАК "Нафтогаз України" і "РосУкрЕнерго".

Плачков також повідомив, що створено робочу групу, яка "відпрацьовуватиме статутні документи, їх потрібно погодити у відповідному міністерстві".

Раніше Плачков повідомив, що СП, імовірніше за все, називатиметься "Газенерго".

Планується, що в суботу Україну відвідають представники RosUkrEnergo, які організують у Києві презентацію діяльності своєї компанії.

Тим часом антимонопольний комітет заявляє, що не одержав поки від національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" і RosUkrEnergo документи, необхідні для одержання дозволу на створення спільного підприємства (СП).

***

Плачков також повідомив, що Україна збільшила споживання газу на 70 млн. куб. м на добу і за узгодженням з "Газпромом" зменшила його експорт на 60 млн. куб. м на добу.

Міністр повідомив, що зменшення експорту газу компенсується за рахунок газу в сховищах "Газпрому", розташованих у Західній Європі.

Разом з тим Плачков також повідомив, що, за попередніми розрахунками, баланс споживання газу в січні буде забезпечений у повному обсязі.

Як повідомлялося, створення СП "Нафтогаз України" і "РосУкрЕнерго" для продажу газу на внутрішньому українському ринку передбачено тристоронньою угодою про врегулювання російсько-української газової суперечки, підписаною в Москві 4 січня за участю ВАТ "Газпром".

Відповідно до нього СП із 1 лютого 2005 року буде купувати газ на російсько-українському кордоні в "РосУкрЕнерго", якого визначено постачальником в Україну російського і середньоазіатського газу в обсязі 34 млрд. куб. м у 2006 році і 58 млрд. куб. м - з 2007 року. При цьому ціна постачань на перше півріччя 2006 року складає $95 за тис. куб. м.

Верховна Рада 19 січня ухвалила постанову про звільнення Плачкова і висловлення недовіри голові "Нафтогазу України" Олексієві Івченку, результатом якого має стати звільнення його Кабінетом міністрів з посади голови правління "Нафтогазу України".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування