Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія грозиться обвалити блок

Субота, 21 січня 2006, 11:22

Захоплення Ялтинського маяка створило небезпечний прецедент, що може викликати обвалення всього блоку домовленостей по Чорноморському флоту.

Про це головнокомандуючий Військово-морським флотом РФ адмірал Володимир Масорін заявив в інтерв'ю "Російській газеті", передає РІА "Новості".

"Угода між Російською Федерацією й Україною "Про статус та умови перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України" фактично піддалася однобічній ревізії", - сказав адмірал.

"Створений небезпечний прецедент, що може викликати обвалення всього блоку домовленостей по Чорноморському флоту. Цього допустити не можна", - підкреслив він.

За його словами, захоплення маяка загрожує обернутися серйозними наслідками. "Тим більше що ця ретельно спланована акція одержала підтримку українського МЗС. Але ж там не могли не знати, що крім підписаних по флоту угод існують карти з планом і переліком споруд, переданих на правах оренди Росії", - відзначив Масорін.

"Добре помітно, що гострота претензій української сторони з приводу нібито незаконного використання Росією гідрографічних об'єктів прямо залежить від політичної ситуації в країні", - відзначив Масорін.

"Головне командування ВМФ і командування Чорноморським флотом зробить усе для забезпечення збереження своєї зброї, боєприпасів і майна. На Чорноморському флоті за моєю вказівкою посилена охорона всіх об'єктів і, в першу чергу, гідрографічних", - повідомив адмірал.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування