Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна й Росія вирішили добиватися ролі у світі разом

Субота, 21 січня 2006, 12:32

Росія запропонувала Україні спільно брати участь у будівництві АЕС в третіх країнах.

Про це повідомив журналістам у Києві прем'єр Юрій Єхануров після переговорів з керівником Федерального агентства з атомної енергетики РФ Сергієм Кириєнком, передає УНІАН.

За його словами, основу співпраці України і Росії в ядерній енергетиці заклали президенти України Віктор Ющенко і Росії Володимир Путін на останній зустрічі в Астані.

За словами Єханурова, ключовим завданням розвитку відносин між Україною і Росією в ядерній енергетиці буде інтеграція "всього того, що є у наших країн".

Як відзначив у свою чергу Кириєнко, "кожному поодинці все це відновлювати буде економічно неефективно. Для нас цікаво в Україні – це і "Турбоатом", проектувальники, будівельники, монтажники", які мають великий досвід у будівництві атомних електростанцій.

Також Кириєнко наголосив, що сторони домовилися створити робочу групу, яка відпрацює план-графік робіт відповідних міністерств і відомств і розроблятиме довгострокову програму співпраці в атомній енергетиці. "Для нас важливо не разові договори, а довгострокові проекти" - додав Кириєнко.

Глава "Росатома" також відзначив, що інтеграція України і Росії в атомній енергетиці дасть змогу виконувати вагому роль у світі в цій сфері.

Єхануров також повідомив, що планує зустрітися із прем'єр-міністром Росії Михайлом Фрадковим у середині лютого й розраховує, що до цього часу буде вирішений конфлікт гідрографічних об'єктів у Криму.

"Дуже хотілося б, щоб це не переросло в конфлікт на рівні урядів. У нас буде зустріч у середині наступного місяця. Думаю, до цього часу ми спокійно доведемо (конфлікт до розв’язання)", - цитує прем'єра "Інтерфакс-Україна".

При цьому Єхануров допустив, що "можливі конфлікти ситуації, коли буде йти наведення елементарного порядку".

Прем'єр також повідомив, що міністр палива й енергетики Іван Плачков у неділю відвідає Москву, де, як очікується, проведе переговори із президентом Туркменістану Сапармуратом Ніязовим.

"Можливо, завтра Плачков замість Туркменістану вилетить у Москву, куди завтра вилетить Туркменбаши", - сказав Єхануров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування