Тимошенко згадала про гріхи Януковича

Субота, 21 січня 2006, 16:12

Блок Юлії Тимошенко вимагає від Парії Регіонів виключити із передвиборчого списку Віктора Януковича, Бориса Колесникова, Євгена Кушнарьова, Віктора Тихонова та Олександра Єфремова.

У спеціальній заяві блоку з приводу Дня соборності України, поширеній його прес-службою, цих політиків названо "організаторами сепаратистського шабашу в Сєверодонецьку".

"Рік тому сепаратистські, розкольницькі дії і заклики - з подачі московських політтехнологів - стали основою президентської виборчої кампанії Януковича", - говориться в заяві.

БЮТ звертає увагу не те, що саме Віктор Янукович, після провалу спроби фальсифікації президентських виборів в Україні, організував сепаратистське збіговисько в Сєверодонецьку, де лунали заклики до утворення ПіСУАРу – так званої Південно-Східної Української Автономної Республіки.

БЮТ вказує, що після перемоги Віктора Ющенка "були надії на те, що організатори сепаратистського шабашу швидко й справедливо опиняться на лаві підсудних - а звідти пересядуть вже й на нари".

"Однак ганебний пакт Ющенка з Януковичем, підписаний задля обрання Єханурова прем’єр-міністром, захистив сепаратистів, - зазначено у заяві БЮТ. - На виконання цього пакту президент Ющенко підписав Закон про недоторканість депутатів місцевих Рад".

БЮТ нагадує, що Колесников, Кушнарьов, Тихонов, Єфремов є депутатами та головами місцевих Рад, а відтепер всі сепаратисти виявилися ще й кандидатами в народні депутати від Партії Регіонів.

БЮТ закликає Януковича "покаятися перед українським народом за участь в розпалюванні міжрегіональної, міжетнічної та міжконфесійної ворожнечі під час його президентської кампанії".

А правоохоронні органи, говориться в заяві, повинні притягнути до кримінальної відповідальності всіх учасників сепаратистських дій, в тому числі здійснених під час з‘їзду в Сєверодонецьку 2004 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування