Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко запросив Тимошенко, Януковича і комуністів під один дах

Субота, 21 січня 2006, 17:34

Президент Віктор Ющенко закликає всі політичні сили разом відзначити День Соборності, який святкуватимуть у неділю, 22 січня.

"Ми маємо продемонструвати суспільству, що для нас є цінності, вищі за передвиборчі баталії. Давайте разом відзначимо День Злуки, дамо сигнал суспільству, що українці вміють робити уроки з власної історії", – сказав президент у радіозверненні в суботу.

Глава держави запросив членів українського уряду, народних депутатів, представників усіх політичних сил зібратися в цей день у столичному Будинку вчителя.

Саме в цьому приміщенні на початку українських визвольних змагань 1917-1921 рр. діяла Центральна Рада. 22 січня 1918 року цей орган видав Четвертий універсал, яким Українську Народну Республіку було проголошено суверенною і незалежною державою.

1919 року в цей самий день на Софіївському Майдані в Києві було проголошено Акт Злуки українських земель.

"Наш народ склав свій іспит на демократію. На жаль, його все ще не склала українська політична еліта, яка сьогодні витрачає час на чвари й передвиборчі війни, – сказав президент.

Ющенко наголосив, що не дасть "жодного шансу жодній політичній силі дестабілізувати країну, використовувати релігійні, мовні чи ідеологічні розбіжності для розколу і розбрату під час виборчої кампанії".

Президент також запевнив, що не допустить спекуляцій довкола теми сепаратизму чи федералізму.

"Мій народ пройшов випробування на міць і довів, що Україну вже ніколи не розлучити зі свободою, не роз’єднати в розбраті на "східняків" і "західників". Київ – серце України, Захід – це її совість, а локомотивом України називають Південь і Схід, де зосереджені найбільші індустріальні гіганти", – сказав Ющенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування