Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наступник Єханурова займеться газопроводом і запустить ракету

Субота, 21 січня 2006, 19:11

Уряд України поставив перед Міністерством палива й енергетики завдання забезпечити в 2006 році видобуток 19 млрд. 260 млн. куб. м газу, 4 млн. 67 тис. тонн нафти з газоконденсатом.

Таке доручення міститься в постанові Кабміну №42 від 20 січня, яким закріплені Основні напрямки урядової політики й в економічній і соціальній сфері на 2006 рік.

Мінпаливенерго повинне забезпечити переробку на нафтопереробних заводах 18,3 млн. тонн і виробництво 5 млн. 147 тис. тонн бензину, 7 млн. 100 тис. тонн дизельного палива й 5 млн. 50 тис. тонн мазуту.

Міністерство також повинне забезпечити будівництво магістрального газопроводу Богородчани - Ужгород для збільшення пропускної здатності газотранспортної системи України в ужгородському напрямку й завантаження незадіяних потужностей газопроводів Торжок - Доліна та Івацевичи - Доліна.

Уряд також доручив Держкомрезерву до листопада 2006 року завершити формування державного резерву нафти й нафтопродуктів.

Міністерство вугільної промисловості разом з Фондом держмайна до жовтня 2006 року повинні забезпечити підготовку до приватизації підприємств по видобутку коксівного й енергетичного вугілля.

Мінвуглепром, Мінохоронприроди й Мінпраці також до кінця поточного року повинні забезпечити завершення робіт з ліквідації не менш 10 вуглевидобувних підприємств, закриття яких почалося до 2005 року.

Уряд також ставить своєю метою забезпечити подальший інноваційний розвиток авіа й ракетно-космічної галузей народного господарства.

Заходи, які відповідно до документу повинні бути забезпечені Національним космічним агентством України (НКАУ) у рамках реалізації даного завдання, включають створення космічного апарата (КА) "Сич-2", підготовка виробничої бази й експериментальне випробування систем, вузлів й агрегатів ракетоносія Циклон-4 у рамках виконання спільного українсько-бразильського проекту по розгортанню РКК "Циклон-4" на космодромі Алкантара (Бразилія).

Перший запуск "Циклон-4" з космодрому Алкантара намічений на кінець 2007 року.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...