Убивство Чорновола доведуть, якщо хтось не перебільшує

Субота, 21 січня 2006, 19:41

Найближчим часом може бути доведене вбивство лідера Народного Руху В'ячеслава Чорновола.

Про це заявив на прес-конференції у Львові в суботу міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Він повідомив, що над справою щодо загибелі лідера НРУ В'ячеслава Чорновола працює спільна група зі співробітників прокуратури, МВС і СБУ.

"Якщо свідчення, отримані в ході роботи, підтвердяться, то можна буде говорити про вбивство Чорновола, але можливо, що деякі зі свідків перебільшують свою роль в українській політиці", - сказав міністр.

Він також повідомив, що один з підозрюваних у причетності до вбивства великого бізнесмена й екс-глави Львівської обладміністрації Степана Сенчука арештований за рішенням суду.

"Із двох затриманих одного вже заарештовано за рішенням суду, а ще кілька підозрюваних перебувають у розшуку", - сказав міністр.

За словами Луценка, він не має права оприлюднювати всі наявні в його розпорядженні факти, оскільки це може серйозно зашкодити слідству. У той же час він підкреслив, що в розслідування "відчуваються гарні перспективи".

Коментуючи свій намір балотуватися одночасно в депутати Рівненської облради й Київміськради одночасно, Луценко відзначив, що мова йде не про велику політику, адже депутати місцевих рад не працюють на постійній основі.

"При цьому я не збираюся займатися виборами, я не буду агітувати й виїжджати на зустрічі з виборцями, я просто дозволив поставити моє прізвище далеко не першим у списки в Рівненську облраду й Київську міську раду", - сказав міністр.

"Амбіції стати успішним міністром внутрішніх справ не дозволяють мені навіть і думати про інші можливості кар'єри", - підкреслив Луценко.

За його словами, він хоче балотуватися до Рівненської облради, тому що там склалася "ненормальна ситуація у відносинах між владою й міліцією - там губернатор подав у суд на міліцію за образу честі й достоїнства в 1999 році, відсудив 100 тисяч в обласної міліції й тим самим блокує її роботу".

"Там немає ніякої допомоги, а пролунала фраза - нехай вам допомагає Луценко, от я й буду допомагати", - сказав міністр.

У суботу у Львові пройшла виїзна колегія МВС України, під час якої були підведені підсумки роботи міністерства за минулий рік.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування