Луценко послав Кучму в Підмосков'я, бо буде лихо

Субота, 21 січня 2006, 20:27

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що екс-президентові країни Леоніду Кучмі треба йти до прокурора або збиратися в Підмосков'я.

Про це він сказав у суботу у Львові, відповідаючи на запитання журналістів про свідчення колишнього керівника Фонду держмайна Михайла Чечетова.

"Я думаю, Даниличу треба їхати в улюблене Підмосков'я, інакше буде лихо. У нас сьогодні, знаєте, тенденція - або одержувати російське громадянство, як Білоконь, Боделан і Бакай, або йти в список Вітренко, як Варцаба. Данилич у список Вітренко вже не встигає, так що йому одна дорога - або до прокурора, або в Підмосков'я" – сказав Луценко.

За словами глави МВС, Чечетов давав свідчення по приватизації ринку "Озерка", пансіонату "Таврія", а також по приватизації Нікопольського заводу феросплавів.

Щодо матеріалів по першим двох об'єктах прокуратура Дніпропетровської області порушила кримінальні справи. Матеріали по НЗФ також передані в прокуратуру Дніпропетровської області ще на початку вересня.

"Так що Піскун (екс-генпрокурор Святослав Піскун) лукавив, коли говорив про те, що йому президент не давав можливості розслідувати резонансні справи", - сказав Луценко.

За його словами, якби міліція могла порушувати кримінальні справи щодо посадових осіб, то через місяць після дачі Чечетовим свідчень "була б порушена кримінальна справа, а наступного дня обвинувачуваним у ній був би Леонід Кучма".

Луценко вважає, що така норма в законодавстві є пережитком комуністичної системи й він має намір через парламент нового скликання домагатися перегляду цієї норми.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування