Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко подарував квіти людині з вусами

Неділя, 22 січня 2006, 10:54

Президент Віктор Ющенко з нагоди Дня Соборності України поклав квіти до пам’ятників Тарасові Шевченку та Михайлові Грушевському.

В урочистій церемонії покладання квітів взяли участь спікер Володимир Литвин, прем'єр Юрій Єхануров, глава секретаріату президента Олег Рибачук, перший заступник глави секретаріату президента Іван Васюник, Київський мер Олександр Омельченко, міністри уряду, народні депутати, лідери політичних фракцій та блоків.

Після покладання квітів президент огляне виставку архівних документів до Дня Соборності України у столичному Будинку вчителя.

Як повідомлялося, у суботу в своєму радіозверненні Ющенко запросив усі політичні сили зібратися у Будинку вчителя для відзначення Дня Злуки.

Прес-служба президента нагадує, що 22 січня 1919 року Українська Народна Республіка (УНР) і Західно-Українська Народна Республіка (ЗУНР) об'єдналися в самостійну соборну державу.

Акт Злуки був проголошениий 22 січня на Софійському майдані у Києві.

З нагоди 87-ї річниці проголошення Акта Злуки УНР і ЗУНР Ющенко підписав розпорядження "Про відзначення у 2006 році Дня Соборності України", в якому доручив Кабінету міністрів забезпечити організацію і проведення урочистостей в столиці та регіонах країни.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування