Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко знову переробить Конституцію. На європейський лад

Неділя, 22 січня 2006, 11:40

Президент Віктор Ющенко доручив підготувати проект закону про внесення змін до Конституції з урахуванням висновків Венеціанської комісії і резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи.

Це передбачено планом заходів щодо виконання зобов'язань України, що випливають із її членства в Раді Європи, який у п'ятницю президент затвердив своїм указом.

Проект доручено підготувати Міністерству юстиції й Національній комісії зі зміцнення демократії й затвердженню верховенства права до 1 квітня, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу президента.

Крім того, доручено забезпечити доробку й супровід у парламенті законопроектів про Кабмін, про президента України, про міністерства, про парламентську опозицію, про обмеження впливу органів державний влади й органів місцевого самоврядування на друковані ЗМІ й т.д.

У резолюції #1466 (2005) від 5 жовтня 2005 року ПАРЄ відзначала необхідність урахування висновків Венеціанської комісії в ході внесення змін до Конституції України. У пункті 14 резолюції підкреслюється, що виправлення від 8 грудня 2004 року містять положення, які Венеціанська комісія вважає несумісними із принципами демократії й правових норм.

Зокрема це стосується імперативного мандата й повноважень прокуратури. Крім того, ПАРЄ відзначала, що виправлення вносилися без попередньої консультації з Конституційним судом.

***

Ющенко в суботу виключив з указу про рішення Ради нацбезпеки й оборони щодо реформування системи центральних органів виконавчої влади положення, що зобов’язувало уряд прискорити прийняття закону про Кабінет міністрів і подати законопроект про центральні органи виконавчої влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...