Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко сумнівається, що СБУ й прокуратура доживуть до виборів

Неділя, 22 січня 2006, 12:26

Президент Віктор Ющенко заявляє, що в понеділок, 23 січня підпише указ, спрямований на забезпечення демократичних стандартів у ході проведення виборів до Верховної Ради.

"У понеділок я із цього приводу (забезпечення демократичних стандартів) підпишу указ", - сказав Ющенко, виступаючи в Будинку вчителя з нагоди Дня соборності України в неділю в Києві.

При цьому він відзначив, що як президент "все зробить, щоб вибори стали першими демократичними виборами в український парламент".

Ющенко також підкреслив необхідність досягнення стабільності в країні напередодні виборів. За словами президента, історія свідчить, що якщо еліта знаходить "шляхи об'єднання нації, вона знаходить ключі до перемоги".

"Незалежно від того, про яку тему ми говоримо - маяк Сарич - мова йде про українську незалежність. Про газове протистояння й ціну в 230 доларів за тисячу кубометрів - мова йде про українську незалежність. Мені соромно за деяких політиків, які поводяться так брудно по цій темі (темі постачань газу)", - заявив Ющенко.

"Я, як президент, гарантую, що для мене завжди будуть викликом теми, які час від часу фігурують у політичних дебатах - або тема федералізму, або тема сепаратизму, так званого", - сказав президент.

"Я хочу, щоб у цей складний для України час, коли нібито й уряду немає, і нібито Конституційного суду немає, але ще залишилася СБУ й прокуратура. Але ніхто гарантій не дає, що до дня виборів вони залишаться, коли за кілька тижнів політичні вибори, які є головною подією націй... Я закликаю вас шановні політики: вибори - це родова справа, ця не ваша справа, ця справа виборців", - підкреслив Ющенко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування