Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Методи Росії на переговорах з Україною були не найгіршими

Неділя, 22 січня 2006, 12:46

У ніч на неділю на газопроводі "Моздок-Тбілісі" у Північній Осетії відбулися два вибухи, у результаті чого була перекрита подача газу з Росії до Грузії та Вірменії.

Крім того, у неділю недалеко від міста Карачаєвська (Карачаєво-Черкеська республіка) відбувся підрив опори лінії електропередачі.

"За попередніми даними, в 11:50 мск недалеко від Карачаєвська відбувся підрив опори ЛЕП. Енергія йшла на Грузію. Обстановка уточнюється", - повідомили агентству "Інтерфакс-Південь" у неділю в прес-службі Південного регіонального центра МНС Росії.

Президент Грузії Михайло Саакашвілі вимагає від Росії якомога швидше відновити подачу природного газу до Грузії.

"Ми вимагаємо від керівництва Росії відновити в найкоротші строки подачу природного газу й електроенергії до Грузії", - заявив Саакашвілі в неділю на спеціальному брифінгу.

"Російська сторона повинна виконати покладені на неї за контрактом всі зобов'язання", - сказав він.

Як заявив Саакашвілі, у грузинської сторони є дані, що був зроблений навмисний вибух і на ЛЕП "Кавкасіоні", по якій надходить електроенергія з Росії до Грузії.

Те, що сталося, він назвав "актом саботажу" відносно енергосистеми Грузії.

"Пояснення російської сторони нас не задовольняють - вони суперечливі", - заявив грузинський президент. За його словами, "все це відбувається на тлі постійного тиску на Грузію".

Саакашвілі відзначив, що в цій ситуації "грузинська сторона змушена шукати інші джерела поставок газу в країну". Він також додав, що Грузія "готова до партнерських відносин, але не буде терпіти погроз і шантажу".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: