Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна хоче повернути Росію у "молочну" групу

Понеділок, 23 січня 2006, 09:25

Українська делегація для переговорів стосовно заборони на імпорт української продукції тваринництва до Росії поїде до Москви у понеділок.

Про це повідомляє служба Бі-Бі-Сі з посиланням на Міністерство агропромислової політики України.

За словами представників міністерства, українські посадовці домагатимуться скасування заборони на ввезення молочної продукції.

Україна наполягає, що у зв'язку з тим, що молочні продукти підлягають термічній обробці, то вони є якісними і не можуть бути джерелом перенесення хвороб.

Росія заперечує, що рішення про заборону на імпорт з України є політичним і твердить, що продукція не відповідає ветеринарно-санітарним нормам.

Як відомо, Росія від 20 січня запровадила заборону на ввезення з України всіх продуктів тваринництва.

Український міністр аграрної політики Олександр Баранівський заявив у п'ятницю, що він звернувся з проханням до російського міністра скасувати "тимчасову заборону на імпорт української молочної продукції".

Баранівський раніше повідомив, що напередодні до заборони на м'ясні продукти російські офіційні органи додали молочну продукцію.
Міністр висловив здивування таким рішенням: "Я думаю, тут більше вже політика пішла, тому що в нас ніяких не було зауважень щодо продукції цієї і тим більше вона стовідсотково українського виробництва. Дуже якісна".

"Росіяни завжди споживають нашу продукцію з великим задоволенням. Тому я думаю, що це якесь непорозуміння", - додав він.

Приводом для заборони російська сторона назвала незадовільний ветеринарно-санітарний контроль над продукцією, що ввозиться з України.

Міністерство сільського господарства Росії заявило, що воно передбачає можливість політичних оцінок заборони і наголошує на тому, що керується лише потребою захисту споживачів.

За словами українського міністра, українські молочні підприємства збувають в Росії близько 60% своєї продукції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування