Пінчук бідніє на очах

Понеділок, 23 січня 2006, 10:21

Корпоріція "Інтерпайп", що належить зятю екс-президента Кучми Віктора Пінчука, скорочує свої кадри.

У зв'язку з реструктуризацією компанії частині співробітників штаб-квартири "Інтерпайпа" у Дніпропетровську було запропоновано написати заяви про звільнення в зв'язку зі скороченням штату з 1 вересня, - пише газета "Дело" у понеділок.

Також видання зазначає, що "втратою НЗФ і "Криворіжсталі" список неприємностей для Пінука не обмежується"Як відзначає видання, на початку року зі складу правління Криворізького залізорудного комбінату були виключені представники "Інтерпайпа".

"Зараз продовжуються спроби забрати представників корпорації з керівних органів Нижньодніпровського трубопрокатного заводу і Новомосковського трубного заводу", - пише газета.

Пінчук також продає приналежний йому Укрсоцбанк, який входить у п'ятірку лідерів.

30 грудня минулого року наглядова рада страхової компанії "Оранта" (із семи осіб наглядової ради голова і четверо членів представляють групу "Інтерпайп") повідомив про покупку 45% акцій компанії групою казахстанських інвесторів, учасники якої не розголошуються.

Як повідомив голова Держкомісії по регулюванню ринку фінансових послуг Віктор Суслов, покупець - фінансова група "ТуранАлем", хоча банк, що очолює групу, поки не підтверджує цю покупку.

На початку минулого року голова правління "Інтерпайпа" Ігор Ярославцев заявив, що корпорація має намір диверсифікувати свою діяльність, розширивши частку послуг у загальному обороті корпорації до 2010 року до 40% у порівнянні з 12% за підсумками 2004 року.

Зараз "Інтерпайп" контролює близько 30 підприємств, що працюють у металургії, трубній галузі, фінансовій сфері, машинобудуванні, харчовій галузі.

Крім того, "Інтерпайп" контролює медійний холдинг України, до якого входять телеканали ICTV, "Новий канал", СТБ, М1 і газета "Факти і коментарі".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування