Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Задушити українську економіку Росії не вдасться

Понеділок, 23 січня 2006, 11:41

Економіка України може потягнути газ вартістю 140-150 доларів.

Про це заявив міністр економіки Арсеній Яценюк в ефірі телеканалу "1+1" у неділю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Економіка України переживе 140-150 (доларів за тисячу кубометрів газу). Я це говорю абсолютно щиро. І всі спеціальні прорахунки, що проводилися, говорять про те, що вона це переживе", - заявив Яценюк.

"Інше питання, що для економіки України необхідний транзитний перехідний період. Трирічний період є найбільш прийнятним", - додав він.

Говорячи про підвищення тарифів на газ, міністр економіки відзначив, що таке підвищення має проводитися диференційовано.

"Коли ми говоримо, що треба підняти тарифи для населення, то це значить, що тільки для багатого населення. Не може бідна людина дотувати багату", - зазначив Яценюк.

Коментуючи створення спільного підприємства "РосУкрЕнерго", Яценюк зауважив, що в ході цього процесу можуть виникнути перешкоди, оскільки невідомі акціонери СП.

"Думаю, що це буде істотною перешкодою в ході створення спільного підприємства", - підкреслив міністр.

Яценюк також підтвердив інформацію про те, що ним було відправлено листа з аналізом газових угод президенту Віктору Ющенку. "Такий лист існує", - погодився він.

На думку міністра економіки, за прогнозами "2006 рік у базових параметрах ВВП буде аналогічним 2005, це за умови, що середньозважена ціна на газ буде на рівні 110-115 доларів".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування