Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До Тимошенко збігаються люди Медведчука, а до Мороза – Литвина

Понеділок, 23 січня 2006, 12:16

У Вінниці Ленінська районна організація Республіканської партії вирішила не входити до Блоку "Не так!", а приєднатися до Блоку Юлії Тимошенко.

Про це повідомив голова Ленінської райради РПУ Олег Квасняк.

За його словами, члени організації на конференції висловили політичну незгоду про входження в опозиційний блок "Не так!", вирішили вийти з лав РПУ та увійти до партії "Батьківщина".

Члени організації мотивують своє рішення тим, що політрада партії не провела аналіз розкладу політичних сил в регіонах, не провела політичних дискусій в первинних районних парторганізаціях по визначенню політичних союзників з метою реалізації програмних засад РПУ.

"Саме тому, відстоюючи незалежність держави, прагнення народу України будувати правове соціально орієнтоване суспільство на засадах європейської демократії, республіканці дійшли висновку, що такою політичною силою є БЮТ", - сказав Квасняк.

Він зазначив, що йому як голові ради Ленінської організації РПУ доручили провести переговори з Вінницькою міською організацією БЮТ щодо входження до цього блоку.

"Доручено раді районної партійної організації, головам первинних парторганізацій провести організаційні заходи щодо входження до БЮТ згідно окремого плану", - додав голова районної організації РПУ.

Водночас близько двох тисяч членів Чернівецької обласної організації Народної партії Володимира Литвина, найближчим часом перейдуть до лав Соцпартії.

Про це на прес-конференції у Чернівцях заявив заступник голови Чернівецької обласної організації Народної партії Володимир Дарчук.

Свій вихід із Народної партії він пояснив тим, що "не згоден з політикою Литвина та керівництва обласної організації" (яку очолює член парламентської групи Народного блоку Литвина, Геннадій Станецький), додавши, що не лише він особисто, а й "близько двох тисяч членів" облосередку Народного блоку найближчим часом поповнять ряди СПУ.

Дарчук тривалий час очолював Чернівецьку обласну партійну організацію Аграрної партії та управління лісового господарства Чернівецької ОДА, і був звільнений представниками "помаранчевої команди", які відкрито звинувачували Дарчука у лобіюванні та розробці "тіньових схем" у лісовій галузі краю.

За неперевіреною інформацією, Дарчук до Чернівецької обласної ради за списком Народного блоку Литвина мав іти під третім номером. Водночас деякі місцеві експерти не виключають того, що такий крок заступника голови обласного осередку партії пов’язаний з тим, що на Буковині Народний блок Литвина може не подолати прохідний бар’єр до обласної ради.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування