Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не скаже депутатам все, що думає

Понеділок, 23 січня 2006, 12:23

Глава держави Віктор Ющенко в щорічному посланні до Верховної Ради не буде робити заяв "про шляхи змін кризових моментів, що закладені в Конституції" після внесення в неї з початку року змін.

Про це заявив перший заступник голови секретаріату президента Іван Васюник у ході обговорення представленої в понеділок директором Національного інституту стратегічних досліджень при президенті Юрієм Рубаном доповіді "Про внутрішній і зовнішній стан України в 2005 році", підготовленій за розпорядженням президента "По підготовці щорічного послання президента до Верховної Ради".

У доповіді описані актуальні проблеми розвитку України і представляються шляхи їхнього вирішення.

Вона складається із шести розділів: "Демократія в Україні: кроки до зрілості", "Розвиток людини - шлях України в майбутнє", "Розвиток політичної системи України і системи державного управління", "Соціально-економічна політика держави", "Державна регіональна політика", "Зовнішня політика України і міжнародна безпека".

Рубан відзначив, що головною задачею доповіді є донести до громадськості тези про те, що в Україні є достатній інтелектуальний потенціал для рішення економічних, політичних, зовнішньополітичних і інших проблем.

Але для реалізації цього потенціалу необхідна єдність країни і наявність демократії, вважає директор інституту.

Він відзначив, що президент України у своєму зверненні до Верховної Ради на початку наступної сесії представить більш стиснуті політичні оцінки ситуації на шляху розв’язання існуючих проблем.

Васюник, який координував роботу з підготовки доповіді, відзначив, що конкретна позиція президента, сформульована в посланні, може не цілком збігатися з представленою експертною доповіддю.

Разом з тим, за його словами, "президент, як законослухняний, громадянин і гарант Конституції визнає, що з першого січня 2006 року діє Конституція з урахуванням змін, що були внесені в результаті політичної реформи".

Він заявив, що президент відзначав незбалансованість змін до Конституції, що привели до ряду конфліктів. З метою недопущення подальшого розвитку цих конфліктів Ющенко не буде робити заяв "про шляхи змін кризових моментів, закладених в Конституції, сказав Васюник.

Як очікується, Ющенко звернеться з посланням до парламенту в перші дні роботи 9-й сесії Верховної Ради, що почнеться 7 лютого.

"Інтерфакс-Україна" 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...