Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче, щоб політики перестали створювати кризи

Понеділок, 23 січня 2006, 14:00

Президент Віктор Ющенко пропонує суб'єктам політичного процесу в Україні оголосити мораторій на дії, що дестабілізують ситуацію в країні.

"Сьогодні ми говоримо про те, щоб кожна сторона сьогодні прийняла мораторій на прийняття рішень, що дестабілізують ситуацію", - заявив Ющенко на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Швеції Йораном Перссоном.

Відповідаючи на питання, про способи виходу з політичної кризи, президент підкреслив, що буде діяти винятково "регулятивними" методами.

"Я їх демонструю стосовно парламенту. Я поважаю його, я пробую, щоб у взаємодії парламенту й уряду в такому складному періоді, коли до виборів залишається кілька тижнів, робити все, щоб ці відносини були конструктивними", - сказав президент.

Він також відзначив, що в моделі парламенту, "створеного недемократичними шляхами", досить складно шукати шляхи такої взаємодії.

"Я - той президент, що буде увесь час підкреслювати необхідність формулювання урядом і парламентом однієї фундаментальної позиції - політичної стабільності", - заявив він.

Президент знову заявив, що виступає за підписання всіма політичними силами угоду про проведення чесних парламентських виборів, що повинні пройти в політичній стабільності.

"Я виступаю за те, щоб усі політичні сили підписали угоду про проведення чесних парламентських виборів", - сказав він.

Ющенко підкреслив, що парламент був обраний у 2002 році і сьогодні "далеко не адекватний" суспільному сприйняттю.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...