Для Ющенка 2005 рік був найуспішнішим

Понеділок, 23 січня 2006, 15:11

Президент Віктор Ющенко вважає 2005 рік найбільш успішним за всю історію незалежності України.

Про це він сказав на прес-конференції після зустрічі з прем'єром Швеції Йораном Перссоном, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Ви не знайдете більш успішного року... коли б ми мали такий прогрес", - відзначив Ющенко.

Він підкреслив, що у всіх галузях, крім сфери оптової торгівлі, у 2005 році спостерігався значний підйом, що валютні резерви України збільшилися в 2 рази, а заробітна плата значно виросла.

Також президент відзначив позитивний торговельний баланс у країні. "Ніколи Україна не була такою вільною... якою вона є сьогодні", - підкреслив Ющенко.

Він порівняв "помаранчеву революцію" із днем народження, який буває раз на рік і після якого потрібно прийматися за серйозну роботу, і говорити речі, які не усі хочуть чути.

Ющенко підкреслив, що корупція існувала до революції і зараз на своїх посадах були змінені тисячі керівників. Президент відзначив, що тема боротьби з корупцією ніколи не була так актуальна, як торік. "2005 рік - це рік, що вдався", - вважає президент.

За словами глави держави, торік Україна мала унікальний евроинтеграционный прогрес, і що на 90% успешность європейської інтеграції залежить від самих українців.

Президент повідомив, що в наступному році буде здійснюватися політика реформування і змін. І що Україна буде працювати над тим, щоб мати більш відкритий ринок.

Також Ющенко підкреслив важливість впровадження енергозберігаючих технологій. "Це споживання (енергоресурсів), що забирає в України незалежність", - заявив президент.

У той же час він повідомив, що цього року Україна буде формувати з Росією прагматичні відносини: "Ця країна з великим потенціалом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News