Україна зігріє Грузію

Понеділок, 23 січня 2006, 16:05

Міністерство закордонних справ заявляє, що Україна готова, у разі потреби, надати необхідну допомогу в енергозабезпеченні Грузії.

Як сказано в заяві МЗС, розміщеній на його сайті, в Україні "стурбовані розвитком ситуації щодо енергозабезпечення Грузії", яка склалася в результаті припинення постачання газу і електроенергії з Російської Федерації.

"Україна готова, у разі потреби, надати необхідну допомогу Грузії. Ми закликаємо так само інші країни допомогти Грузії", - сказано в повідомленні.

Як зазначає прес-служба МЗС, ця ситуація "вкотре підтверджує актуальність співробітництва в галузі енергетичної безпеки, необхідність проведення більш активної та цілеспрямованої роботи з метою диверсифікації джерел постачання енергоносіїв".

Як відомо, у ніч з суботи на неділю відбувся вибух на високовольтній лінії електропередачі "Кавкасіоні", по якій електроенергія надходить з Росії в Грузію, і на двох магістральних газопроводах на Північному Кавказі. Вибухи пролунали з інтервалом у кілька хвилин.

Внаслідок цього припинилися постачання газу у Вірменію. Без газу й електроенергії залишилася і Грузія, оскільки Вірменія припинила їх імпорт у Грузію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування