Литвин радить Ющенку забути про друзів

Понеділок, 23 січня 2006, 16:24

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що Віктор Ющенко відбувся як президент.

"Я думаю, що Віктор Андрійович Ющенко став президентом не де-юре, а де-факто", - сказав він журналістам у Києві, повідомляють Українські новини.

Зі слів Литвина, мало хто очікував, що Ющенко може займати тверду позицію в принципових питаннях.

У числі позитивних досягнень Ющенка як президента Литвин назвав те, що зроблено низку кроків до реалізації його передвиборчих обіцянок, у першу чергу, що стосується соціальної сфери.

Разом з тим, Литвин зазначив, що є перекіс соціальної спрямованості економіки, що призвів до падіння темпів росту ВВП у країні.

Литвин також зазначив як позитивний момент те, що Україна стала відомою й модною у світі країною.

Серед невдач Ющенка Литвин зазначив прорахунки в кадровій політиці.

Зі слів Литвина, Ющенку необхідно буде стати над політичними пристрастями, а також над галузями влади, оскільки поки що він асоціюється як старший над Кабінетом Міністрів, що не дає можливості завжди об'єктивно оцінювати стан справ у виконавчій владі.

За словами спікера, побажання Ющенку стати над політичними силами особливо актуальне зараз, під час виборів, оскільки сьогодні Ющенко асоціюється з однією політичною силою, що і використовує цю асоціацію на свою користь.

Литвин сказав, що розуміє, що було б "політично й по-людськи неправильно так відразу відхреститися від політичної сили", що його підтримала під час виборів, але час цього вже вимагає.

Спікер також сказав, що Ющенко асоціюється з попередніми президентами Леонідом Кучмою й Леонідом Кравчуком, насамперед, тісною прив'язкою до виконавчої влади й своєю критикою на адресу влади законодавчої.

Спікер сказав, що Ющенко асоціюється з попередніми президентами також оцінками минулого, що заважає дивитися вперед.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування