США вирішили почекати з українським статусом

Понеділок, 23 січня 2006, 17:45

Міністерство торгівлі США вирішило продовжити термін рішення щодо ринкового статусу економіки України з 23 січня 2006 року до 16 лютого 2006 року.

Про це повідомляє Ліга з посиланням на юридичну фірму "Магістр & Партнери".

Причиною такого продовження, за словами Міністерства торгівлі США, є бажання відомства більш детально вивчити економічні й інституціональні зміни, що сталися в Україні останнім часом, тому що це може вплинути на ухвалення остаточного рішення.

Американське відомство також запропонувало всім зацікавленим сторонам подати свої додаткові коментарі щодо того, чи варто продовжувати розглядати Україну як країну з неринковою економікою в антидемпінгових процесах США.

Після розгляду додаткових коментарів зацікавлених сторін, Міністерство торгівлі США винесе своє рішення 16 лютого 2006 року.

"Також слід зазначити, що таке продовження терміну могло бути викликане недавнім призначенням на посаду помічника міністра Девіда Спунера, якому необхідно додатковий час для оцінки ситуації", - прокоментували в "Магістр & Партнери".

Ще в 2002 році юристи фірми "Магістр & Партнери" подали в Мінторгівлі США докази по усіх факторах визнання економіки ринковою.

Першим етапом стало те, що 1 грудня Євросоюз оголосив про ринковий статус економіки України.

Юридичну підтримку з питання надання Україні статусу країни з ринковою економікою робить "Магістр & Партнери" разом з "Wilmer Hale".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...