Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура вивчає, як Плужніков збанкрутив свій банк?

Понеділок, 23 січня 2006, 18:39

Прокуратура міста Києва порушила кримінальну справу за фактом доведення до банкрутства АКБ "Інтерконтинентбанк".

Як повідомили у прес-службі прокуратури Києва, протягом 2004-2005 років службові особи АКБ "Інтерконтинентбанк" в інтересах третіх осіб укладали завідомо невигідні кредитні угоди та угоди з цінними паперами, передає УНІАН.

Це призвело до стійкої фінансової неспроможності банківської установи, в результаті, заборгованість перед вкладниками склала близько 200 млн. грн.

Прокуратура столиці провела перевірку і встановила, що працівники банку уклали кредитні угоди із підприємцями на суму 107 млн. грн. для фінансування будівництва житлових і торговельно-розважальних комплексів у столиці, а також для поповнення обігових коштів позичальників на суму 55,5 млн. грн.

Однак при укладенні договорів не враховувався нестабільний фінансовий стан позичальників та їхня нетривала підприємницька діяльність.

Майже всі угоди не забезпечені заставою, а там, де договори застави є, вони нотаріально не посвідчені. Внаслідок цього повернути кредити неможливо. АКБ "Інтерконтинентбанк" також придбав і неліквідні векселі на 10 млн. грн. у збанкрутілого підприємства, та на 13 млн. грн. - прострочені векселі інших підприємств.

За інформацією прокуратури, службові особи банку не контролювали цільове використання кредитних коштів і своєчасне їх повернення. У зв’язку з цим АКБ "Інтерконтинентбанк" не повернуто кредити на 67 млн. грн. та відсотки за користування ними на 6 млн. грн.

Головне управління Національного банку України по м. Києву та Київській області, проводивши перевірки діяльності акціонерного банку, неодноразово вказувало його керівництву на порушення вимог чинного законодавства.

Проте керівництво АКБ "Інтерконтинентбанк" продовжувало безпідставно не виконувати вимоги НБУ, надавало недостовірну інформацію та звітність, не вживало заходи до покращення фінансового стану банку, відзначили у прес-службі.

Прокуратура міста Києва порушила кримінальну справу за фактом доведення до банкрутства АКБ "Інтерконтинентбанк" (ст.219 Кримінального кодексу України) і доручила розслідувати її слідчому управлінню ГУ МВС України у місті Києві.

"ІнтерКонтинентБанк" вважається близьким до члена СДПУ(о) Ігоря Плужнікова, який помер в червні 2005 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування