Ющенко придумав, як навести лад

Понеділок, 23 січня 2006, 20:21

Президент Віктор Ющенко заявляє, що повністю визнає дію Конституційної реформи, але наполягає на проведенні всеукраїнського референдуму з цього питання.

Пор це він заявив у своєму зверненні до українського народу в понеділок, презентуючи свій план по стабілізації ситуацій в Україні.

"Як президент України, для якого закон – понад усе, я визнаю, що з 1 січня 2006 року, згідно рішення Верховної Ради, в країні діє оновлена Конституція. Але я не вважаю її ідеальною", - сказав Ющенко.

Він зазначив, що реформа Конституції відбулася без участі громади, відтак «суспільство повинно сказати своє слово відносно конституційних змін».

"Після парламентських виборів нас очікує чесний діалог щодо політичної реформи", – додав Ющенко.

Він також запропонував запровадити мораторій на прийняття будь-яких рішень чи дійи з боку законодавчої та виконавчої влади, що можуть призвести до дестабілізації ситуації в Україні.

"Президент, уряд та Верховна Рада мають разом створити умови, аби в країні пройшли чесні вибори, було обрано новий парламент, сформовано більшість, яка і визначить новий уряд", – сказав він.

Ще одним пунктом свого плану, Ющенко запропонував забезпечити дієздатність та повноцінну роботу Конституційного Суду. Він наголосив, що приведення до присяги суддів цього суду є пріоритетом наступної сесії Верховної Ради.

"Депутатам потрібно досягнути згоди щодо обрання парламентом суддів Конституційного Суду. Вірю, суспільство оцінить такий крок парламенту", – зазначив він.

Ющенко також заявив, що ініціює створення спільної робочої групи з рівним представництвом уповноважених від президента, парламенту та уряду.

За його словами, "першочерговим завданням цієї групи буде розробка пропозицій щодо гармонізації діяльності гілок влади".

За його словами, "важливим кроком є прийняття законів, які стоять на порядку денному як першочергові у зв’язку із запровадженням політичної реформи в Україхні. Зокрема, це закони про Кабінет Міністрів , про президента , про опозицію, про всеукраїнський референдум.

"Рік тому я пообіцяв, що ми змінимо владу. Перші кроки в цьому напрямку вже зроблено. Парламентські вибори мають закріпити зміни, повністю демонтувати стару систему влади", – зазначив Ющенко.

Він висловив упевненість, що на виборах переможуть демократичні партії та блоки. "Для перемоги і реформ потрібна команда. Моя команда – це кожен із вас. Вірбю в кожного із вас. Знаю. Наша сила в Єдності і ми можемо зробити Україну сильної і процвітаючою", – сказав президент.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...