Медведчук вважає, що поради Заходу для Ющенка - це ганьба

Вівторок, 24 січня 2006, 10:48

Голова СДПУ(о) Віктор Медведчук заявляє, що висновки Венеціанської Комісії, до якої звернулася українська влада з приводу політреформи, не можуть бути підставою для внесення змін до Конституції.

"Ющенко зібрався змінювати законодавство в країні на підставі рекомендацій з-за кордону, рекомендацій людей, які до України не мають жодного стосунку", - сказав Медведчук, повідомляє прес-служба СДПУ(о).

За його словами, "коли президент збирається змінювати Конституцію тільки на підставі рекомендацій з-за кордону — це ганьба для країни".

"Я б порадив Віктору Андрійовичу навчитися не тільки думати по-українськи, але й працювати по-українськи, на благо України", — додав Медведчук.

Також він сумнівається в ефективності змін, які має намір внести до Конституції влада.

"Швидше за все, ми отримаємо документ, для якого висновки Венеціанської Комісії стануть лише ярликом, офіційним прикриттям", — сказав Медведчук.

За словами лідера СДПУ(о), Венеціанська Комісія попереджає, що сильна позиція президента може стати джерелом суперечностей між ним і урядом і рекомендує продовжити доопрацювання реформи.

"І зробити це пропонує саме в плані зменшення повноважень президента. Я сумніваюся в тому, що Головатий (міністр юстиції) запропонує реформу, яка буде обмежувати повноваження Ющенка", - зазначив Медведчук.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування