Тимошенко виступить після Тарасюка, а Янукович в невизначеності

Вівторок, 24 січня 2006, 11:47

Лідер блоку Юлія Тимошенко виступить у Європарламенті на запрошення делегації Європарламенту у зв'язках з Україною 1 лютого.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в Європарламенті.

Крім того, у парламенті підтвердили надходження позитивної відповіді на аналогічне запрошення з боку лідера Партії регіонів Віктора Януковича. Разом з тим, остаточної дати візиту ще немає.

Планується, що 31 січня на засіданні комітету Європарламенту з питань міжнародних відносин також виступить міністр закордонних справ Борис Тарасюк.

Крім того, глава зовнішньополітичного відомства України зустрінеться з верховним представником ЄС Хав'єром Соланою і проведе низку двосторонніх зустрічей із представниками інших європейських інституцій.

Як повідомлялося, глава делегації Європарламенту у зв'язках з Україною Марек Сівець у ході попереднього засідання, присвяченого причинам і наслідкам газової кризи між Україною і Росією, заявив про намір заслухати в Брюсселі Тимошенко і Януковича, щоб "мати повну картину політичної обстановки в Україні напередодні виборів".

"Ми хочемо запросити Януковича і Тимошенко в Європарламент, щоб вислухати їхню думку, якими вони бачать майбутні відносини з Європейським Союзом. Делегація у зв'язках з Україною є найкращим місцем для такого обміну думками. Важливо, щоб ці думки були представлені до виборів", - сказав він.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...